Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013


                                   ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΙΝ ΤΙΜΕ


 ΕΝΟΧΗ

  

Ο πατέρας που κατείχε όλο τον χρόνο-ζωή του κόσμου ανακοινώνει στην Σύλβια πως τα χρήματα τα οποία έχουν, οφείλονται στους νόμους που έχουν οι ίδιοι θεσπίσει. Ως αποτέλεσμα εκμεταλλεύονται τους φτωχούς και τους ανθρώπους που δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις πληρωμές τους. Έτσι της μιλάει με σκληρότητα και προσπαθεί να την πείσει πως είναι φυσιολογικό οι φτωχοί να πεθαίνουν για να ζουν αυτοί αθάνατοι και με μεγάλες ανέσεις.
 


ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ


   Είναι αναγκασμένος να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του και να τιμωρηθεί για αυτές. Μετανιωμένος αλλάζει νοοτροπία και στάση ζωής και για το υπόλοιπο της ζωής του αντιμάχεται στην αδικία.

 

ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ


 Έχοντας τύψεις για όλα τα δεινά που προκάλεσε δίνει τέλος στη ζωή του με σκληρό τρόπο, καταγράφει όμως την τελευταία του επιθυμία να σωθούν όσοι έχουν βλάπτει με τις πράξεις του . Η επιθυμία του αυτή πρέπει να γίνει και πράξη.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ


   Μετανιώνει για τις πράξεις του και ζητά να τιμωρηθεί  για όσα δεινά έχει προκαλέσει και να δωρίσει τα υπάρχοντα του σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

ΠΟΝΟΣ

 

Ο πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί πως η μητέρα του δεν είναι μέσα στο λεωφορείο που την περιμένει για να της ανακοινώσει πως έχουν άπλετο χρόνο και τρέχει να την βρει στον δρόμο. Η τελευταία στιγμή που δείχνει την μητέρα να τρέχει να φτάσει τον γιό της για να της γεμίσει το ρολόι και για λίγα δευτερόλεπτα την χάνει μέσα από τα χέρια του προκαλεί έντονα συναισθήματα πόνου.


 

 

ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ 

 

   Η μητέρα πήρε την απόφαση να πάει με τα πόδια γιατί δεν είχε να πληρώσει το αντίτιμο. Έπαιξε και έχασε.

 

ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

   Ο γιός δίνει τον προκαθορισμένο χρόνο από τον δικό του χρόνο για να σωθεί η μητέρα του . Αργότερα καλείτε να απολογηθεί και να πληρώσει μεγάλο αντίτιμο διότι δεν γνωρίζει πως το αντίτιμο αυξήθηκε.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ

 

 Πρέπει να δοθεί στην μητέρα μια ευκαιρία με την προϋπόθεση να προλάβαινε στο τέλος να έπαιρνε τον χρόνο από τον γιό της.





MATRIX

 

    ΠΟΝΟΣ


Ο Νιο και η ομάδα του Matrix βρίσκονται σε ένα μια εικονική πραγματικότητα και βλέπουμε τον προδότη που ήταν συνεννοημένος με τον κακό να τους εξοντώσει. Βλέπουμε λοιπόν τον προδότη να μπαίνει πίσω στην βάση βγαίνοντας από την εικονική πραγματικότητα και αποσυνδέει-σκοτώνει έναν έναν τα άτομα της ομάδας του με αντίτιμο την κανονική ζωή.

 

ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ

  Δέχεται την συμμαχία με τον κακό προκειμένου να ωφεληθεί. Όταν το αντιλαμβάνονται τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τον απομακρύνουν για να προστατεύουν.

 

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

 Αρνείται να συνωμοτήσει με τον εχθρό καθώς αυτή η πράξη είναι αντίθετη της ιδεολογίας του και άκρως ανήθικη και ανέντιμη.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ

 Πλησιάζει τον εχθρό με δόλο. Υποδύεται τον φίλο για να μαζέψει πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσει αργότερα για να τον απωθήσει και να σώσει την ανθρωπότητα.



ΕΝΟΧΗ

 
Ο πρωταγωνιστής  καλείται να αποφασίσει αν θέλει να βοηθήσει και να απαλλάξει τον κόσμο από την ‘’ψεύτικη’’ ζωή και να τους φέρει στον πραγματικό κόσμο ή να μην βοηθήσει και απλά να ξυπνήσει χωρίς να θυμάται τίποτα. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση , πως αν επέλεγε το κόκκινο χάπι θα ένιωθε  ενοχή  που δεν θα μπορούσε πλέον να βοηθήσει.

 

ΕΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ

 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ


  Θυμωμένος με τον εαυτό του που δείλιασε προσπαθεί να επανορθώσει χωρίς να μπορεί να το κάνει.

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Προσπαθεί να σώσει τους ανθρώπους λέγοντας τους την πραγματικότητα για το ποια είναι η πραγματική ζωή.

 

 ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ

Αφού κατάλαβε πως πλέον δεν μπορεί να κάνει κάτι αποφασίζει να πείσει τους ανθρώπους πως η πραγματική ζωή δεν είναι αυτή που νομίζουν.






Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
 
ΕΝΟΧΗ ΣΕΛΙΔΑ 126

 

   Κατά την απομάκρυνση του άρρωστου αλόγου με το αμάξι βλέπουμε τα υπόλοιπα ζώα να έχουν αντιληφθεί πως όσα τους είχαν πει είναι μόνο ψέματα. Προορισμός του ζώου είναι ο θάνατος. Θέλουν να τον σώσουν του φωνάζουν, τον παρακαλούν να αντιδράσει. Όλα είναι μάταια , είναι ανήμπορος και συνεπώς ανυπεράσπιστος μόνη τους λύση είναι τα άλογα που σέρνουν το αμάξι. Τα παρακαλούν να σταματήσουν. Συμπράττουν στον φόνο έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και αγνοώντας τα λόγια των άλλων ζώων.

 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

 

  Είναι ένοχα,ναι. Αυτή όμως είναι η μόνη λύση το ζώο είναι μεγάλο σε ηλικία, δεν μπορεί πλέον να δουλέψει συνεπώς είναι άχρηστο. Σε συνδυασμό με το γεγονός οτι είναι και άρρωστο η θανάτωση είναι η πιο εύλογη λύση. Δεν ακούν τα παρακαλετά και συνεχίζουν τον δρόμο τους.

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

 

    Τα άλογα σταματούν το δρόμο τους, κάνουν αναστροφή και επιστέφουν στη φάρμα το ζώο

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ

 

   Επιστέφουν το ζώο πίσω στον στάβλο. Αν δεν καταφέρει να ζήσει ή όποτε το βρει ο βιολογικός θάνατος τότε μπορούν να το απομακρύνουν από την φάρμα . Θα έχει όμως ζήσει τις τελευταίες του στιγμές σε οικείο περιβάλλον με αγαπημένα πρόσωπα.


 

  ΠΟΝΟΣ  ΣΕΛΙΔΕΣ 121- 125

 

Ο Μπόξερ ένα ψηλό, δυνατό και καλοστεκούμενο άλογο, καταπονημένο αρχικά από τα γηρατειά καθώς και από τη συνεχή δουλειά, πέφτει εξαντλημένο, χωρίς να μπορεί πλέον να σηκωθεί και να στηριχτεί στα πόδια του. Τα υπόλοιπα ζώα τον μεταφέρουν στον στάβλο όπου αναρρώνει για λίγο χρονικό διάστημα και ακολούθως ο Ναπολέων, επικεφαλής τους, με την πρόφαση πως θα μεταφερθεί σε μια κλινική για να αποκατασταθεί η υγεία του τον απομακρύνει από την φάρμα .

 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

 

  Τα ζώα κατανοώντας την ‘φθαρμένη’ ψυχική αλλά και σωματική κατάσταση του Μπόξερ, τον μεταφέρουν στον στάβλο όπου και μεριμνούν για την ανάρρωση του, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως αν η κατάσταση κριθεί εξαιρετικά κρίσιμη σε βαθμό που κινδυνεύει η ζωή του συντρόφου τους, θα ζητήσουν την βοήθεια των ανθρώπων.

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

 

  Επηρεασμένοι και ιδιαίτερα ταραγμένοι από το γεγονός που προηγήθηκε, νιώθουν ανήμποροι να βοηθήσουν τον Μπόξερ, πονούν και αυτοί μαζί του και πάνω στην αναταραχή, επιθυμώντας το καλύτερο για αυτόν στρέφονται άμεσα σε κάθε εξωτερικό παράγοντα που μπορεί να τους βοηθήσει προκειμένου να τον γιατρέψουν.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ

 

  Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την αποκατάσταση της υγείας του άρρωστου αλόγου πράττουν ό,τι δυνατόν από την πλευρά τους βλέποντας όμως την επιδείνωση της κατάστασης αποφασίζουν με ψηφοφορία για το αν θα τον εμπιστευτούν σε χέρια ανθρώπων.

 

 

 

                                                                                      Γιώργος Κούλιαλης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου