Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ομαδική εργασία Α΄ τετραμήνου (ΓΚΙΟΥΛΟΜΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ,ΚΑΤΣΑΒΟΥΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ,ΤΣΙΟΥΛΦΑ ΣΟΦΙΑ)

Πως η συμπεροφορά - λόγος συντελεί στη διαδρομή των πολιτισμών, αλλά και των απλών διαπροσωπικών σχέσεων. Τα διάφορα παιχνίδια των μικρών αλλά και τών μαγαλύτερων έχουν μέσα τους αυτη τη συμπεριφορά σαν βασικό συστατικό;
Ο λόγος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται συνεχώς. Είναι μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους. Μπορεί να χρησιμοποιειθεί είτε θετικά είτε αρνητικά. 'Οταν χρησιμοποιηται αρνητικά μπορεί να αποτελέσει ενα ισχυρό όπλο στα χέρια των "κακών" και της "εξουσίας". Έτσι ο λόγος πολλες φορές μπορεί να "κρυφτεί" πίσω απο διάφορα παιχνιδια και να χρησιμοποιειθεί ως μέσω παραπλάνησης και εξαπάτησης. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει τέτοια χρήση του λόγου είτε καθημερινά στη ζωή μας είτε σε διάφορες εποχές στο παρελθόν, όπως απο τον Χίτλερ.Αρκετές ειναι και οι ταινίες που βασίζονται σε τέτοια γεγονότα όπως :

V For Vendetta
Η τραυματική εμπειρία ενός ατόμου ο οποίος κρύβεται πίσω από μια μάσκα ψάχνοντας για εκδίκηση. Ξεκινώντας αρχικά ως ιδέα κι όχι ως ατομική έννοια. Κρύβοντας πίσω από τη μάσκα τις ουλές και την ταυτότητά του και γίνεται ο ίδιος μια ιδέα. Και το ποίο σημαντικό ότι ελέγχει με τον λόγο του τους άλλους. Προσπαθώντας να αποκτήσει την ελευθερία της πολιτείας του.

AVATAR Η κινητική ανικανότητα ενός ατόμου που κρύβεται πίσω από ένα φτιαχτό "σώμα" Avatar. Ο οποίος ενσαρκώνει κι αυτός μια ιδέα τη σωτηρία του πλανήτη "Pandora". Ο λόγος χρησιμοποιείτε από τους "μεγάλους" για παραπλάνηση, καθώς λέγονται ψέματα στην ομάδα της αποστολής, με κίνδυνο την καταστροφή του πλανήτη.

Fahrenheit 451 Ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται σε μια μελλοντική κοινωνία στην οποία η λογοκρισία έχει το πάνω χέρι. Στην οποία προσπαθούν με την καύση των βιβλίον να αλλάξουν την γνώση με την λογοκρισία.



Πόσο ο λόγος ανεβάζει τον άνθρωπο σε πνευματικό επίπεδο;

Ό λόγος είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα ενός ανθρώπου για να επικοινωνήσει με τους γύρω του. Όμως δεν είναι απλώς ένα άχρηστο μέσο επικοινωνίας, είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να καλλιεργηθεί πνευματικά. Μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων αλλά και την καλύτερη εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών και άλλων ξένων γλωσσών βοηθούν τον άνθρωπο να αναπτύξει μία πιο καλλιεργημένη προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που από την λέξη λόγος προέρχεται και η λέξη λόγιος που αποδίδεται στον άνθρωπο που διαθέτει γνώσει και ευρυμάθεια


Φαρενάιτ 451
Στο βιβλίο αναφέρεται ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς όπου ο πρωταγωνιστής Γκάι Μόνταγκ συνομιλεί με τον κύριο Φάμπερ στο σπίτι του για το σχέδιο τους να ενοχοποιήσουν τους πυρονόμους για την κατοχή βιβλίων.
V for Vendetta


Στην ταινία εμφανίζεται ένα τέτοιο παράδειγμα συμπεριφοράς όταν ο «Β» στην αρχή της ταινίας σώζει την Ήβη και όταν τον ρωτάει «Ποιος είσαι» της απαντάει με την χαρακτηριστική του ομιλία

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ,ΤΣΙΟΥΛΦΑ ΣΟΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου