Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πως διατηρει η Γη την ταχυτητα της; Γιατι δεν μειωνεται;



 Έχεις ακούσει για την παράσταση του Μπροντγουεϊ  <<Σταμάτησε τη ΓΗ ,θέλω να κατέβω>> ; Όσο κι αν θα θέλαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από το στροβίλισμα, η Γη συνεχίζει ακατάπαυστα να περιστρέφεται, αφήνοντας την ημέρα να διαδεχτεί τη νύχτα και το αντίθετο.
 Άραγε πόσο γρήγορη είναι η πλανητική μας βόλτα; Ένα αλογάκι του λούνα παρκ περιστρέφεται με ταχύτητα 13χλμ. την ώρα, ένα η γη περιστρέφεται με 1000 χλμ. την ώρα. Ζαλίστηκε κανείς;
 Η Γη και τα πλανητικά της αδέρφια γεννήθηκαν από ένα σύννεφο περιστρεφόμενου αερίου και σκόνης που υπήρχε στο διάστημα. Οι πλάνητες, λοιπόν, άρχησαν τη ζωή τους περιστρεφόμενοι. (Η ταχύτητα των νεαρών πλανητών και η κατεύθυνση της περιστροφής εξαρτήθηκε από τις συγκρούσεις που υπέστησαν τα πρώτα χρόνια του ηλιακού συστήματος.)
 Η ταχύτητα της Γης δεν ήταν ποτέ σταθερή. Ήταν ένας μικρός πλανήτης απίστευτα γρήγορος στην αρχή, με περιστροφή 4000 χλμ. την ώρα, και οι ημέρες της διαρκούσαν 6 ώρες. Όμως, με το πέρασμα των αιώνων η περιστροφή της επιβραδύνθηκε.
Ένας από τους κύριους λογούς αυτής της ελάττωσης είναι η υπερχείλιση και η μείωση των τεραστίων ωκεανών της Γης. Τα κόμματα της παλίρροιας επηρεάζουν τον πλανήτη σημαντικά. Αφού τα παλιρροϊκά κόμματα δημιουργούνται κυρίως από τη βαρύτικη έλξη του φεγγαριού, η περιστροφή της Γης επιβραδύνεται σε μεγάλο βαθμό γιατί ο πλανήτης μας έχει μεγάλο φεγγάρι.
 Επιστήμονες λένε ότι η φορά της Γης επιβραδύνεται κάθε αιώνα από ένα έως τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου την ημέρα. Κάθε 100 χρόνια περίπου, η ημέρα μεγαλώνει από 30 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά. Στα επόμενα 4000 χιλιάδες χρόνια η επιβράδυνση θα έχει προσθέσει μια ολόκληρη ώρα στη κάθε ημέρα. Όμως, εκτός από τα παλιρροϊκά κόμματα που προκαλούνται από το φεγγάρι, υπάρχουν και αλλά γεγονότα τα οποία επηρεάζουν την περιστροφή του πλανήτη.
 Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως συγκεντρώνοντας το φρέσκο νερό σε τεράστιες δεξαμενές, έχουμε επιβραδύνει την περιστροφή της Γης κατά αρκετά χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Τα ρεύματα του ωκεανού και τα καιρικά συστήματα επηρεάζουν επίσης την ταχύτητα της περιστροφής. Ένας συνηθισμένος ανεμοστρόβιλος επιβραδύνει προσωρινά την περιστροφή της Γης, επιμηκύνοντας την ήμερα κατά δυο δευτερόλεπτα ( 2 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου) .
 Το Ελ Νίνιο, το ζεστό ρεύμα του ειρηνικού που καταστρέφει τον καιρό του πλανήτη μας, επιβραδύνει επίσης την περιστροφή του. Συμφώνα με τους επιστήμονες της NASA, το Ελ Νίνιο στο αποκορύφωμα του προκαλεί την επιμήκυνση της ημέρας κατά 0,6 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
 Η INTERNATIONAL EARTH ROTAITION SERVICE (IERS) ελέγχει τη διακύμανση της ταχύτητας του πλανήτη μας. Αυτή η υπηρεσία αποφασίζει αν θα προσθέσει ή όχι ένα λεπτό στη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα, ώστε τα ρολόγια να βρίσκονται σε συγχρονισμό με την ευμετάβλητη Γη.


Απόσπασμα από το βιβλίο: Πώς και Γιατί Πλανήτης και Γη

ΤΡΥΠΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Παραμυθια μασονων και σιωνιστων. Η γη ειναι επιπεδη. Αποδειξη ειναι οτι οι σκιες των κτιριων δεν ξεκολλανε απο την γη οταν δυει ο ηλιος επειδη ο ηλιος περιφερεται πανω απο την επιπεδη γη και ποτε δεν πηγαινει ¨"απο κατω".
    https://www.youtube.com/watch?v=kFjG4jpUhQI

    ΑπάντησηΔιαγραφή