Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Bροχή μετεωριτών χτύπησε την κεντρική Ρωσία

CHELYABINSK, 15 Φεβρουαρίου στις 9:15,πμ Περισσότερα από 100 άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια στην περιοχή Τσελιάμπινσκ μετά την πτώση θραυσμάτων  μετεωρίτη. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών, τα περισσότερα από τα θύματα τραυματίστηκαν από γυαλιά που εκτινάχτηκαν.

Δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί. Ο Επικεφαλής της ΜΟΙ της Ρωσίας για την περιοχή Τσελιάμπινσκ Β. Skalunov πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση του επιχειρησιακού προσωπικού, για τη περιοχή των θέσεων που φέρεται να υπάρχουν συντρίμμια και έστειλε αμέσως προσωπικό των επιχειρησιακών υπηρεσιών.  "Η αστυνομία αναφέρετε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει όλες εκείνες τις συνθήκες προστασία της δημόσιας τάξης, και την πρόληψη λεηλασίας,- " ρώσικα ΜΜΕ.

Οι Βροχή μετεωριτών παρατηρήθηκε σε αρκετές περιοχές - Tyumen, Kurgan, Sverdlovsk και Chelyabinsk περιοχές και Bashkiria, και στο Καζακστάν. Επίσης ένα άλλο αντικείμενο συνέτριβη 80 χλμ. από την πόλη της Satka . Πολλά σπίτια στο Chelyabinsk Satka έσπασαν τα παράθυρα και αναφέρθηκαν τραυματισμοί από γυαλιά. Επίσης ζημίες έγιναν από θραύσματα στο εργοστάσιο στο Chelyabinsk, που σταμάτησα οι υπηρεσίες Διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας.

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

ο οποίος είναι στο Κρασνογιάρσκ, έχει απαντήσει σε ερωτήσεις για τους μετεωρίτες πάνω απο τα νότια Ουράλια. Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες. "Ελπίζω ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι σοβαρές, αλλά παρ 'όλα αυτά είναι μια απόδειξη ότι δεν είναι μόνο η οικονομία είναι ευάλωτη, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης. Μεντβέντεφ Forum Πολιτικής.

Για 102 τραυματίες κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών, καθώς το πρακτορείο Ιντερφαξ μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών, λόγω του ωστικού κύματος, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε οι τραυματίες είναι 102.Φλεγόμενοι βράχοι έγιναν ορατοί από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, την ώρα που προσέκρουαν στο έδαφος της περιοχής των Ουραλίων.Οι κάτοικοι της περιοχής Τσέλιαμπινσκ έκαναν λόγο για δόνηση του εδάφους, σπασμένα παράθυρα, ενώ άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί από τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της πτώσης των μετεωριτών.


ΜΑΤΙΝΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου