Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ομάδα 2 ομαδική εργασία ''απάτη και υποκρισία''


Πώς θα μπορούσαμε να ορίσουμε την έννοια της απάτης;

Απάτη : η ενσυνείδητη παραποίηση της αλήθειας, που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και στην ευπιστία των άλλων και αποβλέπει σε οικονομικά κυρίως οφέλη

Θα μπορούσαμε να τονίσουμε ότι καθημερινά ο καθένας μας πέφτει θύμα εξαπάτησης από την κοινωνία. Κάτι μικρό και ασήμαντο, για παράδειγμα ένα ψέμα από κάποιο κοντινό μας άτομο, μέχρι και την υποκρισία των πολιτικών που καθημερινά μας μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε.

Κύριο θέμα πολλών ταινιών είναι η υποκρισία και η απάτη.
Συγκεκριμένα, όπως θα μπορούσε να διακρίνει κανείς στην ταινία Avatar, η εξαπάτηση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ιστορίας. Ξεκινώντας, το σενάριο της ταινίας αντλείται πιθανώς από προγενέστερα έργα επιστημονικής φαντασίας ή φανταστικής λογοτεχνίας που έχουν γραφτεί στο ίδιο βασικό μοτίβο της ζωντανής θεάς φύσης, που στην προκειμένη περίπτωση ονομάζεται Έιουα και διαμορφώνεται από ένα συναπτικό δίκτυο, στο οποίο συμμετέχει όλη η φύση του πλανήτη-δορυφόρου και ιδιαίτερα τα δέντρα Ο τραυματισμένος πεζοναύτης που κρατά τον κεντρικό ρόλο παίρνει τη θέση του αδελφού του επιστήμονα σε μια αποστολή που έχει ως στόχο την εκδίωξη των γηγενών ανθρωποειδών Να'βι από την περιοχή τους εξαιτίας της ύπαρξης ενός πολύτιμου μετάλλου, η εξόρυξη του οποίου είναι έργο των ανθρώπων εποικιστών. Ο παραπληγικός πεζοναύτης που είχε ως αρχικό σκοπό του μέσω του αβατάρ του να έρθει σε επαφή με τους Να'βι και να αποσπάσει χρήσιμες για τους ανθρώπους πληροφορίες σχετίζεται με τη φυλή και την κόρη του αρχηγού της φυλής Νεϊτίρι με αποτέλεσμα να γίνει ο κεντρικός χαρακτήρας γύρω από τον οποίο διαμορφώνεται η πλοκή της αντίστασης των Να'βι στα αρπακτικά σχέδια των γήινων εποικιστών. Με τη συνδρομή των φυσικών δυνάμεων του πλανήτη οι γήινοι ηττώνται και απωθούνται από τον πλανήτη, ενώ ο παραπληγικός πεζοναύτης μετά από μία ιδιαίτερη τελετουργία εγκαταλείπει το γήινο σώμα του για να γεννηθεί για πάντα στο σώμα του αβατάρ του .
Ο κεντρικός χαρακτήρας πέφτει θύμα εξαπάτησης από τον αρχηγό της αποστολής ο οποίος τον χρησιμοποιεί για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη γεωμορφολογία του εδάφους. Σκοπός της αποστολής είναι η συλλογή ενός πολύτιμου μετάλλου που βρίσκεται στον πλανήτη. Παρ' όλα αυτά ο πρωταγωνιστής μας εν αγνοία του εκτελεί της διαταγές των ανωτέρων του. 

 
Προϊόν που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου